Izjava o zaštiti
podataka

 

Izjava o zaštiti podataka

Uvod

1. Nadležno tijelo i kontakt

2. Što su osobni podatci

3. Ovako koristimo vaše podatke

4. Pristanak, pravo na opoziv i prigovor

5. Promjena informacija o zaštiti podataka 

Uvod

Zaštita privatnosti naših kupaca prilikom posjete našoj web stranici je od velikog značaja za povjerljivo korištenje naših ponuda. Ukoliko posjetite www.thesteel.com, osobni podaci će biti prikupljeni i korišteni u manjem obimu. Sa informacijama o zaštiti podataka želimo naglasiti i obrazložiti naš angažman za sigurnim i povjerljivim korištenjem osobnih podataka naših kupaca. Pridržavamo se strogih odredbi važećeg zakona o zaštiti podataka. Sigurnost i povjerljivost vaših podataka su nam izuzetno važni. Stoga se informacije o kupcima prenose samo unutar grupacije Frankstahl i to samo kada su potrebne (npr. za logističke svrhe), ali u načelu niti se prodaju niti iznajmljuju. Vaše osobne podatke prenosimo samo u slučaju poslovne potrebe obrađivaču koji nam je poslao zahtjev ako postoji poslovna potreba (npr. pružatelj usluga platnog prometa za online plaćanje, osiguranje kredita) ako je to potrebno za ispunjavanje odgovarajuće usluge. Svi obrađivači ugovorno su dužni da s vašim podacima postupaju povjerljivo i da ih obrađuju samo po zahtjevu.

U sklopu priložene izjave o zaštiti podataka želimo vas informisati na koji način će se postupati sa vašim osobnim podacima prikupljenim na www.thesteel.com.

1.Nadležno tijelo i kontakt

Ukoliko imate pitanja o zaštiti podataka, vašim pravima i zahtjevima molimo da se obratite na:

Frankstahl d.o.o

Jozo Miškić

Divjak bb

72250 Vitez

Tel: +387 30 710 047

Email: office@frankstahl.ba

 

2.Šta su osobni podaci?

Osobni podaci su podaci koji se odnose na pojedinačne osobe. U tu grupu spadaju navodi kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, email adresa ili broj telefona. Pored navedenih podataka prilikom posjete našoj web stranici iz tehničkih razloga automatski se prikupljaju podaci kao npr. IP adresa, ime vašeg lokalnog internet provajdera, internet stranica sa koje dolazite na našu web stranicu kao i koju vrstu internet pretraživača koristite (tehničke informacije). Ove tehničke informacije se u pojedinačnim slučajevima mogu smatrati osobnim podacima. U pravilu, tehničke podatke koristimo isključivo u svrhu zaštite naše web stranice od napada i zloupotrebe kao i u svrhu statističke obrade podataka.

3.Ovako koristimo vaše podatke

Vaše osobne podatke, prikupljene na web stranici www.thesteel.com, koristimo za realizaciju vaše narudžbe, naročito prilikom registracije na našu web stranicu, prijave na svoj korisnički račun ili prilikom narudžbe proizvoda. Upotreba vaših podataka je isključivo u skladu sa odgovarajućim zakonskim odredbama kao i zakonskim smjernicama o zaštiti podataka, kako bi mogli pružiti odgovarajuću uslugu i proizvode. Obradu vaših podataka ćemo preduzeti isključivo uz vaš pristanak ili ćemo iskoristiti podatke isključivo u anonimnom ili pseudoniziranom obliku.

Za obradu ponuda/narudžbi na stranici www.thesteel.com, iz tehničkih razloga, sljedeći podaci će biti spašeni:

 • IP-adresa (internet protokol adresa) vašeg računara
 • Web stranica sa koje doalzite (Referer)
 • Web stranice koje posječujete kod nas
 • Datum i dužina posjete
 • Vrsta internet pretraživača i postavke internet pretraživača (npr: jezik)
 • Operativni sistem
   

Ovi podaci se spašavaju i čuvaju sedam dana iz razloga tehničke predostrožnosti sa ciljem zaštite baze podataka od nedozvoljenih upada.

U kontinuitetu provodimo aktuelne, tehnički testirane i organizacijske mjere sa ciljem osiguranja zaštite podataka, posebno zaštite vaših podataka od opasnosti prilikom prenosa podataka kao i od upada trećih lica. Vi se obavezujete da svoje pristupne podatke držite u tajnosti i ne dijelite iste sa trećim licima. www.thesteel.com će vaše podatke tretirati povjerljivo, neće ih dijeliti sa trećim licima i ni u jednom trenutku neće pitati korisnika za lozinku osim prilikom pristupa korisničkom profilu.

 • Pseudonimni korisnički profili: U skladu sa zakonskim odredbama dozvoljeno nam je u svrhu reklamiranja, istraživanja tržišta i oblikovanja naših usluga sukladno potrebama korisnika, kreiranje i obrada korisničkih profila pod pseudonimom, ali samo onda ukoliko ste vi kao korisnik saglasni sa istim.(Ispod su navedene upute na koji način možete iskoristiti svoje pravo da budete izuzeti iz gore navedenih procesa)

 

 • Upotreba kolačića: Na našoj web stranici koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje nam omogućavaju oblikovanje vaše posjete našoj web stranici. Tu spadaju npr. standardne postavke za prikaz naše web stranice ili funkcije korpe. Kolačići će privremeno biti spašeni na vašem računaru i prilikom vaše posjete preneseni na naše servere. Pretežno koristimo „privremene kolačiće“ koji se ne memorišu na tvrdom disku i prilikom zatvaranja internet pretraživača ili preduge neaktivnosti brišu. Isključivo ukoliko vi dozvolite trajni kolačići će biti spašeni. Sve spašene kolačiće na vašem računaru možete pogledati i obrisati i kroz postavke vašeg internet pretraživača kontrolisati. Više informacija možete dobiti od proizvođača vašeg internet pretraživača ili pod opcijom „Pomoć“ vašeg internet pretraživača. Obratite pažnju da ukoliko ne prihvatite kolačiće funkcionalnost stranice www.thesteel.com može biti umanjena ili stranica može biti kompletno nedostupna.

 

 • Kolačići trećih lica: Preko partnera za oglašavanje ili mreža za oglašavanje se oglašavamo na drugim web stranicama. Partneri za oglašavanje koriste tzv. Kolačiće trećih lica, koji se prilikom posjete na thesteel.com aktiviraju i učitavaju samo za odgovarajućeg partnera za oglašavanje. Ovi kolačići trećih lica se koriste za mjerenje uspjeha i obračun marketinških aktivnosti između partnera i nas. Pri tome se ne memorišu osobni podaci već samo poziv stranica od thesteel.com jedne od strane partnera za oglašavanje obuhvaćena mjera za oglašavanje. Kolačići trećih lica su privremeno spašeni kolačići koji se nakon zadnjeg poziva spašavaju na period od maksimalno 540 dana u vašem internet pretraživaču i nakon toga se automatski brišu. Sve spašene kolačiće na vašem računaru možete pogledati i obrisati i kroz postavke vašeg internet pretraživača kontrolisati. Više informacija možete dobiti od proizvođača vašeg internet pretraživača ili pod opcijom „Pomoć“ vašeg internet pretraživača. Obratite pažnju da ukoliko ne prihvatite kolačiće funkcionalnost stranice www.thesteel.com može biti umanjena ili stranica može biti kompletno nedostupna.

 

 • Retargeting: Želimo vam prikazati samo one reklame koji vas stvarno interesuju. Zato na thesteel.com koristimo retargeting, podešen kako bi prikazao reklame podešene za vas. Prilikom posjete na thesteel.com naši retargeting partneri memorišu privremene kolačiće na vašem uređaju preko vašeg internet pretraživača. Privremeno spašeni kolačići omogućavaju našim retargeting partnerima da pod pseudonimom prepoznaju posjetioce našeg web šopa i prikazuju reklame za proizvode koji interesuju naše posjetioce. Koji podaci su obuhvaćeni? Privremeni kolačići omogućavaju našim retargeting partnerima praćenje klikova naših posjetilaca pod pseudonimom kao i memorisanje. Pri tome se memorišu samo podaci koji se odnose na korištenje stranice thesteel.com (npr. broj klikova na stranici thesteel.com, interne pretrage, broj poziva stranice sa proizvodima, status logovanja, broj poziva stranice sa potvrdom narudžbe). Ni u jednom trenutku se u kolačićima naših retargeting partnera ne memorišu osjetljivi podaci. Podaci prikupljeni od strane naših retargeting partnera se ne povezuju sa podacima koji omogučavaju identifikaciju korisnika. Kako se može isključiti retargeting? Ukoliko ne želite da primate personalizirane reklame kroz retargeting iskoristite jednu od slijedećih mogućnosti: Kao kod kolačića trećih lica u postavkama vašeg internet pretraživača možete podesiti upotrebu kolačića kao i privremeno memorisanje kolačića samo sa vašim odobrenjem. Molimo da pročitate poglavlje „Upotreba kolačića“. Druga mogućnost opoziva sastoji se u tome da u svakom našem sredstvu reklamiranja, našeg Retargeting partnera, kliknete na Opt-Out-Link kako bi isključili reklamu. Link je jedno "i" ili ugravirano ime našeg davatelja usluga na reklami. Klik na link vodi vas na stranicu našeg reklamnog partnera, gdje možeš isključiti usluge reklamiranja. Imajte na umu da će se na vašem uređaju za isključivanje Retargetiranja putem internet pretraživača pohraniti jedan tzv. Opt-Out-Cookie. Vaš opoziv je učinkovit samo ako koristite isti internet preglednik, Opt-Out Cookie dopušta i ne briše se. Ako potom želite koristiti neki drugi internet pretraživač, upotrijebite jednu od dvije mogućnosti proturječnosti s ovim Interent pretraživačem.

 

 • Google Analytics: Ova stranica koristi Google Analytics, alat za analizu internet prometa kompanije Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se memorišu na vašem računaru i omogučavaju analizu prometa naše web stranice. Informacije prikupljene kroz kolačiće se prenose i spašavaju na serveru kompanije Google u SAD-u. Vaša IP adresa će biti skračena od strane Google-a ukoliko se nalazite u jednoj od zemalja EU-a ili nekoj drugoj zemlji potpisnici ugovora. Samo u posebnim slučajevima će adresa biti prenensena na Google servere u punom obliku i tamo će biti skračena. Po nalogu upravitelja web stranice Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, kreirao izvještaje o aktivnostima na web stranici i pruža druge usluge vezane za aktivnost na web stranici i korištenje interneta operateru web stranice. Dodijeljena IP adresa od strane vašeg operatera u okviru Google Analytics-a, koju pruža Google Analytics, neće se spojiti s drugim Googleovim podacima. Možete spriječiti pohranu kolačića putem odgovarajuće postavke vašeg internet preglednika. Osim toga, na Google-u možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih putem kolačića povezanih s vašom upotrebom podataka na web stranici (uključujući vašu IP adresu), te onemogućiti obradu tih podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodataka (Plug in-a) preglednika na sljedećem linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=at.

 

 • Conversion Tracking s "piksel posjetiteljskom aktivnosti" Facebook-a: U okviru našeg internet prisustva koristimo "piksel posjetiteljske aktivnosti" Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ( "Facebook") radi mjerenja učinkovitosti mjera online marketinških aktivnosti. Pomoću njih možemo pratiti korisničke aktivnosti nakon pregleda i / ili klika na Facebook reklamni oglas i nakon toga se šalje narudžba. Na taj način možemo pratiti učinkovitost Facebook reklamnih oglasa za potrebe statističkih i tržišnih istraživanja. Tako prikupljeni podaci za nas su anonimni, što znači da ne možemo vidjeti osobne podatke pojedinačnih korisnika, niti ih spojiti s drugim informacijama o korisniku. Međutim, te podatke pohranjuje i obrađuje Facebook. Facebook na taj način može pratiti aktivnosti korisnika koji su kliknuli na reklamni oglas na području članova Facebooka i preusmjeriti na našu web stranicu. Kroz korištenje kolačića, odnosno tekstualnih datoteka koje su pohranjene na vašem računalu, Facebook može prepoznati korisnike članova Facebook-a i optimizirati učinkovitost reklame, npr. ponuditi odgovarajuće reklamne oglase ciljnim grupama u skladu s pravilima korištenja podataka Facebook-a. To vrijedi samo za korisnike koji imaju profil na Facebook-u i prijavljeni su na Facebook. Ove obrade podataka ne utječu na korisnike koji nisu članovi Facebook-a. Protiv ovakve obrade podataka možete prigovoriti na sljedećem linku: www.aboutads.info/choices/

 

 • Google AdWords: web stranica koristi Google AdWords, uslugu analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Google AdWords postavlja kolačiće na vaš računar ("Conversion Cookie") ako ste na našu web stranicu stigli putem Google oglasa. Ovi kolačići prestaju biti validni nakon 30 dana i ne služe za osobnu identifikaciju. Ako posjetite neke naše stranice, a kolačić još nije istekao, mi i Google možemo prepoznati da je neko kliknuo na oglas i tako se preusmjerio na našu stranicu. Svaki AdWords korisnik dobiva drugi kolačić. Kolačići se tako ne mogu pratiti preko web stranica AdWords korisnika. Informacije prikupljene pomoću Conversion-Cookies koriste se za izradu statistike konverzija za AdWords korisnike koji su odabrali Conversion-Tracking. Ne uzimamo nikakve informacije koje služe za osobno identificiranje korisnika. Ako ne želite učestvovati u Tracking postupku, možete odbiti kroz za to neophodne postavke kolačića - na primjer, putem postavke preglednika koja generalno onemogućuje automatsko postavljanje kolačića. Takođe možete onemogućiti Cookies za Conversion-Tracking postavljanjem pretraživača tako da blokira kolačiće sa domene „googleadservices.com“

 

 • Pinterest: Kao referencu na vanjsku društvenu mrežu koristimo „Pinterest”. Ovu internet uslugu isključivo omogućava Pinterest, Inc, USA (Pinterest). U okviru našeg internet prisustva reference prepoznatljive pomoću Pinterest loga. Ako ova referenca uslijedi nakon jednog klika, Pinterest Plugin će se aktivirati i pretraživač uspostavlja direktnu vezu sa serverima Pinterest-a. Ako tokom posjete našoj web stranici slijedite reference i ulogujete se preko svog osobnog računa na Pinterest, informacija da ste posjetili našu stranicu bit će proslijeđena Pinterest-u. Pinterest može posjetu web stranici dodijeliti vašem Pinterest računu. Ove informacije se prenose na Pinterest i tamo pohranjuju. Dodijeljene funkcije Pinterest referenci, naročito prenošenje informacija i korisničkih podataka, neće biti aktivne samo posjetom našoj web stranici nego tek nakon klikanja na odgovarajuću referencu

 

 • Mi koristimo vaše podatke za slanje informacije o ponudama, narudžbama i drugim akcijama sa www.thesteel.com odnosno s Frankstahl-a na vašu email adresu. Ukoliko ste se prijavili za Frankstahl Newsletter koristit ćemo vašu email adresu za slanje Newsletter-a u svrhe oglašavanja, ukoliko niste saglasni možete u svakom trenutku otkazati Newsletter.

 

 • Osim toga možemo i bez vašeg pristanka, na email adresu koju ste naveli prilikom registracije, slati informacije o proizvodima i uslugama. Vi imate pravo da u svakom trenutku otkažete slanje ovih mailova.  

4. Pristanak, pravo na opoziv i prigovor

Vi imate pravo da u bilo koje vrijeme uputite svoj pristanak, opoziv ili prigovor na korištenje vaših podataka u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta ili javnog mišljenja. Vaš opoziv ili prigovor možete poslati na email adresu office@frankstahl.ba. Kada dobijete email sa reklamom svoj opoziv možete realizovati tako što kliknete na link naveden u email-u i pratite uputstva. Molimo da imate razumijevanja da za realizaciju vašeg prigovora/opoziva potrebno vrijeme i da ćete određeni period i dalje dobivati naše poruke. 

 

5. Promjena informacija o zaštiti privatnosti

Našim kupcima želimo uvijek ponuditi najatraktivnije ponude shodno tome kontinuirano vršimo prilagođavanje našeg asortimana željama naših kupaca. Zbog toga je neophodno vršiti konstantnu aktualizaciju informacija o zaštiti podataka. Naša preporuka je da se redovno informišete o eventualnim promjenama na ovoj stranici.     

Aktuelno Mart 2018.

 
Kolačiće koristimo za personalizaciju vašeg korisničkog iskustva i za proučavanje upotrebe naše web stranice. Pristajete na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Više informacija potražite u našim Pravilima zaštite podataka .