naša
Povijest

Naši korijeni sežu u godinu 1880. Danas smo u 2020 godini, nevjerojatnih 140 godina mladi. Tijekom godina, pokazali smo da možemo pratiti promjene, ali često i da smo sama promjena. Očito smo ugradili u naš korporativni DNA nešto što nam omogućuje da smo često jedan korak ispred. Mi smo znatiželjni i uvijek potičemo naše frankstahlovce da gledaju široko izvan okvira, da isprobaju nove stvari i drže oči i uši uvijek otvorene. Vjerujemo u različitosti i doprinos svakog pojedinca! Osim toga imamo sreću biti obiteljsko poduzeće sa strastvenom obitelji na vrhu. Nas nosi jedinstveni duh. Odlučnost, hrabrost i visoki osjećaj odgovornosti za stvaranje klime koja omogućuje izvrsnosti. Naša obitelj živi otvorenu komunikaciju i kulturu izravne povratne informacije. Sve ovo je dobro plodno tlo za entuzijazam i beskrajnu energiju.

20

19

Ekskluzivni distributer SSC Metex

Frankstahl je postaje ekskluzivni distributer čeličnih limova od Stahl Service Center Metex.

20

16

The Steel

Pokretanje Frankstahlovog web shopa thesteel.com

20

14

Nastavak istorije Frankstahl-a

Erwin Javor predaje firmu svom sinu Marcelu koji je vodio firmu već gotovo deset godina.

20

12

Frankstahl preuzima Bogner

Frankstahl u pet zemalja kupuje posao Bognera Edelstahl-a u vrijednosti od 100 miliona eura: Češka, Poljska, Mađarska, Rumunija i Bosna i Hercegovina.

20

08

Frankstahl RO

Osnivanje Frankstahl Rumunija.

20

07

Sljedeća ekspanzija u jugoistočnu Europu

Odjel za trgovinu Helios Metal Centera preuzeo je FRANKSTAHL. Poslovi u Plovdivu započeli su u Julu 2007.

20

06

Četvrti joint venture

U 2006. godini postavljeni su temelji za početak operativnog skladištenja u Rumuniji. U Bukureštu se nalaze kancelarija i skladište zajedničke firme, koja je ponovo osnovana sa AluKönigStahl.

20

02

Treći joint venture

2002. godine osnovna je treća zajednička firma u Slovačkoj. Radni prostor je smješten u Senecu, 20 km istočno od Bratislave i ima natkriveni skladišni prostor od 12,000m².

20

01

Drugi joint venture

U skladu s uspješnim češkim modelom, u Mađarskoj je službeno otvoreno i druga zajednička firma sa AluKönigStahl. KönigFrankstahl se nalazi u Budimpešti i raspolaže pokrivenim skladišnim prostorom od oko 10.000 m².

19

99

Prvi joint venture

Zajedničke aktivnosti započinju s tvrtkom AluKönigStahl. Prva zajednička firma, ALUKÖNIGFRANKSTAHL, osnovana je u Češkoj Republici. Pokriveno skladište iznosi 9.000 m².

19

97

Prva akvizicija

1997. godine se Friedrich Hirnböck GmbH iz Salzburga priključuje grupi FRANKSTAHL. U Oktobru 2004. godine firme su spojene u FRANKSTAHL Rohr- und Stahlhandel. Skladišni prostori i prodajni ured u Nußdorfu kod Salzburga služe zapadnoj Austriji i Njemačkoj.

19

94

Prekomorski posao

Trgovačko kompanija FRANKSTAHL Prag fokusira se na međunarodne projeke cjevovoda. Kompanija stiče kupce na svim kontinentima.

19

86

Drugo preseljenje

Nakon sedam godina i pogon u Traiskirchen-u je postao premali kako bi pratio brzi razvoj FRANKSTAHL-a. Izgrađen je novi pogon sa preko 50.000 m² u Guntramsdorfu na jugu Beča.

19

79

Prvo preseljenje

Kao rezultat snažnog razvoja u protekloj deceniji centralno mjesto u Beču je postalo premalo za daljnju ekspanziju. Novi pogon je otvoren u Traiskirchen-u. 1979. godine dogodilo se preseljenje iz Beča.

19

69

Porodično preduzeće javor

Kao 21 - godišnji student Erwin Javor preuzima Bela Frank tvornicu prirubnica od udovice Bele Franka i tu počinje Frankstahl priča. Od tada je izgradio snažnu i jedinstvenu kompaniju koja ne radi samo u Austriji kao lider na tržištu, nego je uistinu internacionalna sa podružnicama u 9 zemalja Evrope.

18

80

Gdje je sve počelo

FRANKSTAHL tvornicu prirubnica je osnovao Bela Frank u Nordwestbahnstrasse u Beču.

Kolačiće koristimo za personalizaciju vašeg korisničkog iskustva i za proučavanje upotrebe naše web stranice. Pristajete na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Više informacija potražite u našim Pravilima zaštite podataka .